Det vill skaparna av Skarp Razor ändra på. Bakom Skarp Razor står svensken Morgan Gustavsson, Paul Binon och professor Christopher Zachary. Namnet Skarp Razor syftar just på det svenska ordet ’skarp’. Skriver man bland annat på veckansaffärer.se

Produkten gör just nu succé på crowdfundingsajten Kickstarter. Insamlingsmålet på 160 000 dollar är överträffat med råge. I skrivande stund har över 2,3 miljoner dollar samlats in, samtidigt som det är 17 dagar kvar av insamlingsperioden.

Några av fördelarna med Skarp Razor, åtminstone enligt företaget själva, är att man undviker sår och felskärningar, att rakningen blir hudnära och att produkten är miljövänlig eftersom man inte slänger rakblad. Skarp Razor kan användas med vatten men det är inget krav.

Att vissa våglängder kan skära igenom mänskligt hår är inget nytt. Men problemet har varit att hitta en våglängd som kan skära igenom ljust hår. Skarp Razor hittade en partikel som absorberar vissa våglängder av ljus. Det fiffiga är att partikeln finns i håret hos alla människor, oavsett ålder, kön eller etnicitet.

Morgan Gustavsson har en mångårig bakgrund inom laserindustrin för medicinska och kosmetiska ändamål. Han har bland annat ett patent på IPL (Intense Pulsed Light) som används för att ta bort hår.

Här på Tandvårdsvillan Hälsocenter arbetar Laserterapeut Sofia Sörqvist med hårbortagning och mycket mer. Laser inom idrottsmedicin, vård och omsorg blir vanligare och vanligare. Läs mer om våra laserbehandlingar här.